ΣΥΝΤΑΓΕΣ


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΥΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΕΣ ΣΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥ ΛΕΥΚΩΜΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟΒΙΒΛΙΟ. (Κάνε κλικ).


ΦΥΤΙΚΑ "ΓΑΛΑΤΑ"


ΤΑ
 ΑΜΥΓΔΑΛΑ

Ξεκινησαν απο την Κεντρικη Ασια και εφτασαν στη Μεσογειο απο τα αρχαια χρονια. Η ραβδος του Ααρων που αναφερεται στη Βιβλο ηταν αμυγδαλια, ανθισε θελωντας να δειξει τη Θεια Εγκριση και εκανε αμυγδαλα.
Οι αρχαιοι Αιγυπτιοι αφησαν αμυγδαλα στον ταφο του Φαραω Τουτανχαμων για να του εξασφαλισουν τροφη στην αλλη ζωη.

Μια μικρη φουχτα αμυγδαλα (30 γρ. περιπου) εχουν 170 θερμιδες και αποτελουν καλη πηγη πρωτεινων και φυτικων ινων.
Η ιδια ποσοτητα εξασφαλιζει το 35% της ημερησιας αναγκης για βιταμινη Ε και το 20% της αναγκης για μαγνησιο ανω αποτελει καλη πηγη ασβεστιου και σιδηρου.
Τα αμυγδαλα περιεχουν φλασονη, κονεσερτινη και καμφερολη αντιοξειδωτικες ουσιες που αποτρεπουν την αναπτυξη καρκινικων κυτταρων καθως και την οξειδωση της "κακης χοληστερολης" LDL που αυξανει τον κινδυνο καρδιοπαθειας.
Τα αμυγδαλα περιεχουν 50% περισσοτερο ασβεστιο απο ολα τα ειδη των γαλακτοκομικων και 200% περισσοτερο σιδηρο απο ολα τα ειδη κρεατων, ειναι πλουσια σε σεληνιο, ψευδαργυρο και καλιο.
Το αμυγδαλογαλα ειναι ενα πολυ θρεπτικο και ευπεπτο φυτικο γαλα που περιεχει 50% περισσότερο ΑΣΒΕΣΤΙΟ απο τα ζωικα γαλατα με καλυτερη απορροφηση απο το σωμα μας και χωρις καθολου τοξινες.
http://olistikidiatrofi.blogspot.com/2011/02/blog-post_22.html
Συστατικά
  • 1 κούπα ωμά αμύγδαλα
  • 2 ή 3 κούπες νερό (ανάλογα με το πόσο πηκτό το προτιμάτε)
  • 1 κούπα νερό (για να μουλιάσουν τα αμύγδαλα)
  • 1 κουταλιά μέλι (προαιρετικά)
Φτιάχνει περίπου 3 κούπες γάλα
Οδηγίες
  1. Αφήνετε τα αμύγδαλα να μουλιάσουν σε μία κούπα νερό για 8 - 10 ώρες.
  2. Βάζετε στο blender τα αμύγδαλα, το μέλι και τις 2 - 3 κούπες νερό ανάλογα με το πόσο πηκτό θέλετε το γάλα.
  3. Χτυπήστε το για 1 - 2 λεπτά.
  4. Σουρώστε το με ένα μεγάλο σουρωτήρι.

Λίγα μυστικά ακόμα
Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά έχω διαβάσει ότι η ίδια συνταγή μπορεί να γίνει με φουντούκια, καρύδια, φιστίκια, καρύδα και σουσάμι. Αποθηκεύστε το σε μια γυάλινη κανάτα, διατηρείται για 3 - 4 ημέρες. Η αμυγδαλόψιχα που απομένει μπορεί να βγάλει και άλλο γάλα μόνο που θα είναι πιο αραιό. Τέλος, μην πετάξετε την αμυγδαλόψιχα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παρασκευή γλυκισμάτων (μπισκότα, κέϊκ κ.α.).
http://www.sintagespareas.gr/sintages/gala-amigdalou.html#ixzz1K5BdPtzL
_______________________________________________________________________________________________
Ολόκληροι σπόροι ήμερης κάνναβης!

Οι αναποφλοίωτοι σπόροι της διατροφικής κάνναβης μπορούν να φαγωθούν ωμοί, μπορούν να αλεστούν σε σκόνη, να παράγουν γευστικά φύτρα ή να παρασκευάσουν θρεπτικό γάλα κάνναβης. Η διατροφική τους αξία είναι παρόμοια με των αποφλοιωμένων, απλά περιέχουν μεγαλύτερο ποσοστό φυτικών ινών.



Συνταγή για απολαυστικό φυτικό γάλα!

1 κούπα ολόκληρους σπόρους κάνναβης
3 με 4 κούπες νερό φίλτρου
(ανάλογα με το πόσο συμπυκνωμένο το θέλετε)


προαιρετικά σκόνη βανίλιας, σιρόπι αγάβης, acai, mesquite ή ό,τι άλλο προτιμάτε για να δώσετε έξτρα γεύση στο ρόφημα σας!

Τα χτυπάτε όλα μαζί σε ένα δυνατό μπλέντερ για λίγα λεπτά και μετά σουρώνετε με ένα κομμάτι τουλπάνι ή ένα σουρωτήρι.

Απολαύστε το!
http://veganhellas.gr/-/39-%CE%B2%CE%B9%CE%BF-%CF%83%CF%80%CF%8C%CF%81%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%B7%CF%82-300gr.html

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΩΤΕΙΝΗ





ΜΕΛΕΤΕΣ
ΠΡΩΤΕΙΝΗ HEMP

Πολλές φυτικές πηγές υπάρχουν που μπορούν να μας προμηθεύσουν πρωτείνες και αμινοξέα.
Η κάνναβη είναι μια από αυτές.
Τότε λοιπόν ποια είναι η διαφορά της? Τι θα μας κάνει να την θεωρήσουμε μοναδική και αναντικατάστατη στην διατροφή μας?
Λιγότερο γνωστή από την πρωτείνη σόγιας και αρακά, η φυτική αυτή πρωτείνη είναι κατά πολύ ανώτερη από διατροφικής απόψεως. Είναι τόσο πλούσιθα σε θρεπτικά συστατικά που πραγματικά μπορεί να θεωρηθεί μια απόλυτη υπερτροφή.
Το εξαιρετικό με την πρωτείνη που μας παρέχει ο σπόρος της κάνναβης είναι ότι το 65% από αυτή είναι η γλομπουλίνη σφαιρίνη edistin και περιέχει και σημαντική ποσότητα από αλμπουμίνη. Αυτό είναι το υψηλότερο ποσοστό γλομπουλίνης στο φυτικό βασίλειο.
Όλα τα ένζυμα, τα αντισώματα, πολλές ορμόνες, οι φερογλομπίνη και άλλα συστατικά του αίματος, καθώς και σημαντικόταταοι παράγοντες των μηχανισμών ζωής στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό σε μια ομάδα πρωτεινών ( globular proteins), που κυρίως αποτελείται από τις γλομπουλίνες και τις αλμπουμίνες.
Εκός αυτών, η γλομπουλίνη είναι μια από τις βασικές πρωτείνες που συνθέτουν το πλάσμα του αίματος στο σώμα μας. Είναι επίσης σημαντικότατος και απαραίτητος παράγοντας για να μπορεί να παρασκευάσει το σώμα μας τις immunoglubins, τα μεγάλα όπλα του ανοσοποιητικού του συστήματος.
Όλα αυτά καθορίζουν πόσο σημαντική είναι η τροφή που θα μπορέσει να εφοδιάσει το σώμα με τα συστατικά που χρειάζεται για να μπορεί να εξασφαλίσει επαρκή ποσότητα γλομπουλίνης. Και η μοναδική φυσική τροφή  που μπορεί να το κάνει αυτό είναι η κάνναβη.
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΤΕ hemp(καναβούρι) ?
• Καταναλώνοντας hemp εξασφαλίζουμε επαρκή ποσότητα από τα 9 απαραίτητα αμινοξέα.
• παρέχει στο σώμα συνολικά 20 αμινοξέα.
• Καταναλώνοντας hemp εξασφαλίζουμε βασικά συστατικά για την ανάπλαση του πλάσματος και την βελτίωση της ποιότητας του αίματος
• Ιδιαίτερα χρήσιμη σε ηλικιωμένα άτομα που στερούνται τους μηχανισμούς κυτταρικής ανανέωσης
• Καταναλώνοντας hemp εξασφαλίζουμε ότι το ανοσοποιητικό μας σύστημα  θα έχει επαρκείς πρώτες ύλες και δομικά στοιχεία για να παρασκευάσει αντισώματα.
• Καταναλώνοντας hemp εξασφαλίζουμε επαρκείς ποσότητες Ω3 και Ω6 λιπαρών οξέων και μάλιστα στην απαιτούμενη σωστή μεταξύ τους αναλογία  3 :1
• Τονώνει το σώμα, δίνει ενέργεια και ευεξία
• Μειώνει τα επίπεδα της «κακής» χοληστερίνης
• Μειώνει την αρτηριακή πίεση
• Βελτιώνει την λειτουργία του κυκλοφορικού
• Ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα
• Αυξάνει και βελτιώνει τον μεταβολικό ρυθμό του σώματος
• Μειώνει τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης και του προεμμηνορροικού συνδρόμου
• Μειώνει σημαντικά τις φλεγμονές, κυρίως των αρθρώσεων
• Βελτιώνει την ποιότητα του δέρματος και των μαλλιών.
• Δεν μπορεί να μεταλλαχθεί γενετικά ούτε να τροποποιηθεί.
• Δεν περιέχει γλουτένη
• Έχει υπέροχη γεύση ξηρού καρπού
Αν και δουλεύει καταπληκτικά στο σώμα και μόνη της, καλύτερα αποτελέσματα θα έχετε αν την συνδιάσετε με ορό γάλακτος, φτιάχνοντας έτσι πλήρες πρωτεινικό γεύμα που θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες του οργανισμού σας.
• ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ. Οι σπόροι, το λάδι και τα προιόντα της κάνναβης που κυκλοφορούν νόμιμα σε όλο τον κόσμο δεν φέρουν καμμιά από τις ψυχοτρόπες ουσίες της κάνναβης που χρησιμοποιείται ως ναρκωτικό. Προέρχονται από άλλη ποικιλία και πόα διαφορετικά μέρη του φυτού.
*Όλα τα ανωτέρω έχουν χαρακτήρα ενημερωτικό και συμβουλευτικό,δεν αποτελούν -σε καμία περίπτωση- ιατρική διάγνωση και δεν υποκαθιστούν τις ιατρικές οδηγίες και γνωματεύσεις.
http://www.diatrofologiki.gr
Μικρά κι όμως μεγάλα σε αξία. Επωφεληθείτε από την απόλυτη φυτική πρωτεΐνη.
Τα Hemp Seeds είναι σπόροι αξεπέραστης θρεπτικής αξίας. Θεωρούνται η απόλυτη πηγή καθαρά φυτικής πρωτεΐνης και είναι από τους λίγους βρώσιμους σπόρους που περιέχουν γάμμα - λινολεϊκό οξύ (Ωμέγα-6).
Τα θρεπτικά τους στοιχεία είναι εξαιρετικά αφομοιώσιμα και εύπεπτα στην ωμή τους κατάσταση.
Προσθέστε τα στις σαλάτες σας για ένα πλήρες, ισορροπημένο γεύμα και για ένα πρωτότυπο απόλυτα φυτικό ρόφημα, «χτυπήστε» στο μπλέντερ Hemp Seeds με νερό και θα έχετε αμέσως ένα γευστικό, υγιεινό hemp milk με την υφή και την όψη γάλακτος. Για να το απολαύσετε, πρώτα στραγγίξτε το με ένα τούλι ζαχαροπλαστικής που βρίσκετε παντού στο εμπόριο. Μπορείτε να προσθέσετε και άλλες Biosophy™ υπερτροφές και σιρόπι αγάβης για ένα πραγματικά πλούσιο ενεργειακό ρόφημα.
http://www.goodlifeshop.gr___

"ΓΑΛΑ" ΚΑΝΝΑΒΗΣ
Το γάλα τους σπόρους κάνναβης κερδίζει δημοτικότητα διότι έχει πολλά οφέλη για την υγεία και έχει υψηλή διατροφική αξία.
Το γάλα Κάνναβης προέρχεται από κονιορτοποιημένα σπόρια κάνναβης.
Γίνεται ανάμειξη με το νερό και μετέπειτα γίνεται το φιλτράρισμα। 

Ανάλυση θρεπτικών συστατικών του γάλακτος κάνναβης (ανά λίτρο γάλακτος ):
800 mg ωμέγα-3
2600 mg ωμέγα 6
Όλα τα 10 απαραίτητα αμινοξέα
4 γραμμάρια εύπεπτων πρωτεϊνών
, βιταμίνη Α, D, E, Β12, 
ριβοφλαβίνη και φυλλικό οξύ
μαγνησίου, φωσφόρου, ψευδαργύρου και σιδήρου το 46% της αξίας της ΣΗΠ ασβεστίου
Τώρα που ξέρετε τα διάφορα μέταλλα και θρεπτικά συστατικά που υπάρχουν στο γάλα κάνναβης, είναι εδώ μερικά οφέλη που προσφέρονται από αυτές:
Η βιταμίνη Ε λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό και προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες
Τα αμινοξέα είναι τα δομικά στοιχεία των πρωτεϊνών, και είναι ζωτικής σημασίας για μια ποικιλία λειτουργιών του σώματος

Το μαγνήσιο απαιτείται από κάθε όργανο του σώματος για την ενεργοποίηση του ενζύμου

__________________________________________________________

Γάλα από καρπούς 

Υλικά:
- 100 gr καρπούς,
- 1lt νερό.

Εργαλεία:
- Blender με χωρητικότητα πάνω από 1 λίτρο.
- Μεγάλο σουρωτήρι (να χωρά τουλάχιστον μισό λίτρο υγρό) ή σακούλα από τούλι
- Κατσαρολάκι ή μπωλ για το σούρωμα
- Γυάλινη κανάτα για την αποθήκευση στο ψυγείο.

(*) Καρποί που θέλουν 4-6 ώρες μούλιασμα: 
Σουσάμι
Ηλιόσπορος
Κολοκυθόσπορος
 


Καρποί που θέλουν 8-12 ώρες μούλιασμα:
Αμύγδαλα
Φουντούκια
 


Εκτέλεση: 
Μουλιάζετε τους καρπούς (αν βιάζεστε, είναι καλό αλλά όχι απαραίτητο)
Πετάτε το νερό του μουλιάσματος και ξεπλένετε τους καρπούς.
Τους χτυπάτε αρκετά στο blender με περίπου 500ml νερό.Σουρώνετε το υγρό μέσα στο κατσαρολάκι.
Χτυπάτε ξανά τα υπολείμματα με νερό άλλη μία ή δύο φορές, μέχρι να πάρετε 1 λίτρο γάλα.
Διατηρείται σε κλειστή κανάτα (καλύτερα γυάλινη) στο ψυγείο για 2-3 μέρες.



Σημειώσεις:
 
1. Οι καρποί δεν χρειάζεται να είναι αποφλοιωμένοι.
2. Έχω δεί ότι ο ηλιόσπορος δίνει το περισσότερο γάλα (1,5 lt τα 100 γραμμάρια).
3. Συμφέρει να κάνετε περισσότερο γάλα κάθε φορά. Αν π.χ. θέλετε να πίνετε 1 lt την ημέρα, τότε καλύτερα να φτιάξετε 2-3 λίτρα με τη μία.
4. Ανάλογα με το σουρωτήρι σας και την πίεση που θα βάλετε, θα περάσουν κάποια μικρά υπολείμματα των καρπών. Αν θέλετε εντελώς βελούδινο γάλα, μπορείτε αμέσως μετά να περάσετε όλη την ποσότητα του υγρού μέσα από σουρωτήρι με μικρότερες τρύπες.
5. Αν ηρεμήσει το γάλα, τα υπολείμματα κάθονται στον πάτο από μόνα τους. 

Οφέλη:
1. Cruelty-free --- Χωρίς βαναυσότητα σε ζώα.
2. Environmentally-friendly --- Αν με το γάλα αυτό αντικαταστήσετε φυτικό ή ζωικό γάλα του εμπορίου, μειώνετε δραματικά τα σκουπίδια που δημιουργείτε.
3. Χωρίς χοληστερόλη --- 0% cholesterol !!
4. Σοβαρή πηγή ασβεστίου και άλλων μετάλλων, βιταμινών, και ιχνοστοιχείων. Κοιτάξτε  http://www.veganforum.gr/  με τίτλο: Ξηροί καρποί ή στο Nutrition Data.
5. ελάχιστες θερμίδες σε σχέση  με το ζωικό γάλα, καλύτερη θρεπτική σύσταση (Ω-3, Ω-6 κ.λπ.)
6. Φθηνότερο από το αντίστοιχο φυτικό γάλα του εμπορίου.
7. Φρεσκότερο από το φυτικό γάλα του εμπορίου.
8. Για κάποιους καρπούς, φθηνότερο ακόμα και από το ζωικό γάλα. Π.χ. 200g βιολογικού σουσαμιού κάνουν 1.10 ευρώ και δίνουν 2 lt γάλα. 
Χρήσεις:

1. Πίνεται σκέτο (μιαμ!) η με μέλι
2. Σε milk shakes / frulatti / smoothies
3. Για κρύο ή ζεστό ρόφημα σοκολάτας/χαρουπάλευρου


Πηγές: http://vegan.thisblueplanet.net/forum/i ... opic=954.0 προστέθηκε από την Δεινομάχη
http://www.veganforum.gr/

http://xortosyntages.blogspot.com/2007/09/blog-post_5.html

Γάλα από Αμύγδαλα, Φουντούκια, Καρύδια, Καρύδα,
όλα γάλατα φυσικά και αφομοιώσιμα από το ανθρώπινο σώμα.


Γάλα από ωμά αμύγδαλα: Αγνό ρόφημα με πολλά θρεπτικά συστατικά και σημαντική πηγή ασβεστίου. Ιδανικό για άτομα με επίγνωση του τι επιτρέπουν να μπει στο σώμα τους. που δεν πίνουν το γάλα αγελάδας. Κατάλληλο για συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής. Το γάλα από ξηρούς καρπούς είναι εντελώς ήπιο για το στομάχι και χωνεύεται απαρατήρητα.

Έχει ελαφρώς γλυκιά γεύση και απαλή υφή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ουδέτερη βάση για μιλκ σέικ, δημητριακά πρωινού, παγωτά, μπεσαμέλ ή άλλες συνταγές. Το μόνο που χρειάζεται για να το φτιάξετε είναι ξηροί καρποί και νερό, αλλά μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε κι άλλα συστατικά για να το κάνετε πιο γλυκό ή να του δώσετε άρωμα βανίλιας ή σοκολάτας ή ότι άλλο σας αρέσει!

1 κούπα ωμά αμύγδαλα (καρύδια, φουντούκια ή ότι άλλο επιλέξετε ΟΛΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ)
2 ή 3 κούπες νερό (ανάλογα με το πόσο πηκτό το προτιμάτε) δείτε το βίντεο
1 κούπα νερό (για να μουλιάσουν τα αμύγδαλα)
1 κουταλιά μέλι ή πετιμέζι


Αφήνετε τα αμύγδαλα να μουλιάσουν σε μία κούπα νερό για 8 – 10 ώρες.
Βάζετε στο blender τα αμύγδαλα, το μέλι και τις 2 – 3 κούπες νερό ανάλογα με το πόσο πηκτό θέλετε το γάλα.
Χτυπήστε το για 1 – 2 λεπτά.
Σουρώστε το με ένα μεγάλο σουρωτήρι.




Η ίδια συνταγή μπορεί να γίνει με φουντούκια, καρύδια, φιστίκια, καρύδα, κάσιους ή σουσάμι. Αποθηκεύστε το σε μια γυάλινη κανάτα, διατηρείται για 3 – 4 ημέρες. Η αμυγδαλόψιχα που απομένει μπορεί να βγάλει και άλλο γάλα μόνο που θα είναι πιο αραιό. Τέλος, μην πετάξετε την αμυγδαλόψιχα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παρασκευή γλυκισμάτων (μπισκότα, κέϊκ κ.α.).









Υπάρχουν πολλές φυτικές πηγές για το ασβέστιο, οι οποίες είναι καλύτερες από το γάλα των ζωών. Το μπρόκολο και όλα τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά περιέχουν αρκετό ασβέστιο, όπως και το tofu, τα σύκα, οι σταφίδες και ακόμη τα φασόλια και τα λεμόνια. Τα φυτικό γάλα από αμύγδαλα και καρυδιά περιέχει, επίσης, ικανοποιητικές ποσότητες ασβεστίου, το ίδιο και ο ηλιόσπορος, ο κολοκυθόσπορος, και ο λιναρόσπορος. Αυτές οι τροφές είναι πολύ ωφέλιμες μην περιέχοντας χοληστερίνη, ζωική πρωτεΐνη και φυσικά το ζωικό λίπος του γάλακτος, μαζί με όλα τα τοξικά που τρέφουν το ζώο. Ο πίνακας που ακολουθεί είναι αρκετά κατατοπιστικός, συγκρίνετε την περιεκτικότητα των παρακάτω συστατικών.


Τα 240 ml ή μία μερίδα γάλακτος αμυγδάλου έχει περίπου 30-40 θερμίδες, 2,5-3 γρ. λίπους, 1 γρ. πρωτεΐνης, 1 γρ φυτικών ινών και πολλές βιταμίνες και μέταλλα. Το γάλα αμύγδαλου περιέχει ακόρεστα λιπαρά που σημαίνει ότι βοηθά στην μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων. Δεν περιέχει καθόλου κορεσμένα λιπαρά, καθόλου χοληστερίνη και καθόλου λακτόζη.

Το γάλα αμύγδαλου περιέχει επίσης υψηλά επίπεδα μαγγανίου, σεληνίου και βιταμίνης Ε. Το μαγγάνιο παίζει σημαντικό ρόλο στην ενεργοποίηση των ενζύμων του σώματος. Το μαγγάνιο σε συνδυασμό με τον φώσφορο επίσης παίζουν ρόλο στο να διατηρούν τα δόντια και τα κόκκαλα υγιή.


Η βιταμίνη Ε, ένα αντιοξειδωτικό, προστατεύει τις μεμβράνες των κυττάρων καταστρέφοντας τις ελεύθερες ρίζες που τους προκαλούν ζημιά. Το σελήνιο, από την άλλη μεριά είναι καλό για την λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, για την αναπαραγωγή και για τον μεταβολισμό του θυρεοειδή αδένα.



Το μαγνήσιο που περιέχει το γάλα αμύγδαλου βοηθά στην διάσπαση των τροφών που καταναλώνουμε σε ενέργεια. Επίσης βοηθάει στην λειτουργία των παραθυρεοειδών αδένων, που είναι υπεύθυνοι για την παραγωγή ορμονών γνωστών για την καλή υγεία των οστών. Το κάλιο που υπάρχει στο γάλα αμύγδαλου βοηθά στην διατήρηση της φυσιολογικής πίεσης του αίματος.

Το γάλα αμύγδαλου είναι επίσης καλή πηγή φλαβονοειδών. Αυτό συμβαίνει γιατί το γάλα αμύγδαλου παράγεται από την πολτοποίηση αμυγδάλων με την φλούδα τους. Η φλούδα είναι πλούσια σε φλαβονοειδή που ωφελούν την καρδιαγγειακή υγεία και επομένως προστατεύουν από διάφορες καρδιακές παθήσεις.


Τι περιμένετε λοιπόν; Αφήστε τα έτοιμα, επεξεργασμένα γάλατα που περιέχουν ένα σωρό πρόσθετα και φτιάξτε το δικό σας αγνό γάλα από ξηρούς καρπούς!

http://miastala.com/s/archives/24034
________________________________________________________________________________
HEMP_seeds


Hemp Seeds (σπόροι)

Από τις πληρέστερες διατροφικά τροφές στον πλανήτη! Μικροί κι όμως μεγάλοι σε αξία. Επωφεληθείτε από την απόλυτη φυτική πρωτεΐνη. Τα Hemp Seeds είναι σπόροι αξεπέραστης θρεπτικής αξίας. Θεωρούνται η απόλυτη πηγή καθαρά φυτικής πρωτεΐνης και είναι από τους λίγους βρώσιμους σπόρους που περιέχουν γάμμα – λινολεϊκό οξύ (Ωμέγα-6). Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των αποφλοιωμένων σπόρων hemp είναι ότι δεν χρειάζονται άλεσμα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν απευθείας και εύκολα σε όλες τις συνταγές.
Επιπλέον, το ποσοστό της πρωτεΐνης και των απαραίτητων λιπαρών οξέων αυξάνεται καθώς και τα δύο εμπεριέχονται στο εσωτερικό του σπόρου. Ο φλοιός αποτελείται περισσότερο από φυτικές ίνες και υδατάνθρακες. Σας συστήνω να διατηρείτε τους αποφλοιωμένους σπόρους hemp στο ψυγείο, όπως και κάθε τροφή που περιέχει ευαίσθητα λιπαρά οξέα.
Οι σπόροι της ήμερης διατροφικής κάνναβης περιέχουν όλα τα βασικά αμινοξέα και όλα τα βασικά λιπαρά οξέα (EPA), απαραίτητα στον ανθρώπινο οργανισμό για να μπορεί να λειτουργεί φυσιολογικά. Ο αμαθής πιστεύει ανοήτως, ότι όλα τα προϊόντα κάνναβης, μπορούν να σου δώσουν ένα αίσθημα «μέθης», λόγω της συγγένειας του φυτού κάνναβη με τη μαριχουάνα. Το ποσοστό όμως της ουσίας T.H.C. που την καθιστά εθιστική-παράνομη, στην πρωτεΐνη είναι 0,000% !!
Οι σπόροι μπορούν να φαγωθούν ωμοί χωρίς μούσκεμα, σε σαλάτες, σούπες, ζυμαρικά, όσπρια, μπορούν να αλεστούν σε σκόνη, υπάρχουν και σε σκόνη ή να παρασκευάσουν θρεπτικό γάλα Hemp.
Οι σπόροι περιέχουν 30-35% λίπος, 80% από το οποίο είναι πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (Ω6 και Ω3) και σε τέλεια αναλογία 3-1. Επίσης περιέχουν 37% πρωτεΐνη, ιδιαίτερα υψηλής βιολογικής αξίας και αφομοίωσης. Το προφίλ σύνθεσης σε βασικά αμινοξέα, το καθιστά μια πλήρης πηγή πρωτεΐνης, ίδιας διατροφικής αξίας με τις πρωτεΐνες ορρού γάλακτος, αυγού και σόγιας, αλλά χωρίς τις παρενέργειες και τις μακροχρόνιες συνέπειες από την κατανάλωση τους.
Η πρωτεΐνη Hemp, είναι η πιο πλήρης τροφή σε βασικά-απαραίτητα αμινοξέα (ΕΑΑ-Εssentials Amino Acids), καθώς και σε βασικά-απαραίτητα λιπαρά οξέα (EFA-Essentials Fatty Acids). Τα στοιχεία αυτά ονομάζονται βασικά γιατί ο οργανισμός μας δεν μπορεί να τα συνθέσει και χρειάζεται να τα προσλάβει μέσω της τροφής, όπως και την βιταμίνη C.
Η πρωτεΐνη Hemp, είναι επίσης πλούσια πηγή χλωροφύλλης, μαγνησίου, σιδήρου και του συμπλέγματος των βιταμινών Β. Περιέχει 65% υψηλής ποιότητας EDESTIN πρωτεΐνης, η οποία θεωρείται η πιο αφομοιώσιμη από τον ανθρώπινο οργανισμό. Επίσης περιέχει 35% υψηλής ποιότητας GLOBULIN EDESTIN πρωτεΐνης, η οποία αντανακλά στη GLOBULIN του αίματος (πλάσμα).
Αντίθετα με τις πρωτεΐνες σόγιας, αλλά και του ορρού γάλακτος (οι δημοφιλέστερες πρωτεΐνες) η πρωτεΐνη Hemp, είναι μια πλήρης τροφή, η οποία περιέχει εκτός από πρωτεΐνη και φυτικές ίνες και υδατάνθρακες. Είναι πλούσια σε Ω6 και Ω3 λιπαρά οξέα στην ιδανική αναλογία 3:1 και μία από τις πιο πλούσιες πηγές σε GLA (μαζί με το BORAGE OIL και το EVENING PRIMROSE).
Πλήρης πρωτεΐνη (ανώτερη από τις βλαβερές και καρκινογόνες ζωικές) -Ιδανική αναλογία Ω6-Ω3 με 4% GLA (Gamma Linolenic Acid)
Ποιοί την χρησιμοποιούν; ΟΛΟΙ, αλλά ειδικότερα ..
-Μετά από εγχείρηση για ταχεία ανάπλαση των ιστών.
-Από έγκυες και θηλάζουσες μητέρες για περισσότερη πρόσληψη καθαρής αφομοιώσιμης πρωτεΐνης.
-Από ηλικιωμένους για αποφυγή μυϊκού καταβολισμού (ραβδομυωλιση).
-Από ασθενείς, κατά τη διαδικασία ανάρρωσης.
-Από χορτοφάγους και ωμοφάγους, για ιδανική πρόσληψη πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας και τέλειας αφομοίωσης.
-Από ανθρώπους που είναι αλλεργικοί στις πρωτεΐνες γάλακτος, αυγού, σόγιας, σίτου (γλουτένη).
-Από αθλητές, ειδικά Ολυμπιακών επιδόσεων, σαν υγιεινή αφομοιώσιμη πηγή πρωτεΐνης.
-Από όσους ενδιαφέρονται να τονώσουν το ανοσοποιητικό τους, και θέλουν να φροντίζουν σωστά την διατροφή τους.
Λαμβάνοντας καθημερινά 2 κουταλιές της σούπας (30gr) εξασφαλίζουμε την απαραίτητη καθημερινή πρόσληψη σε βασικά λιπαρά οξέα.
Σε συνδυασμό με 2 κουταλιές της σούπας chia seeds, θωρακίζουμε την υγεία μας σε επίπεδο λιπαρών οξέων (Ω3, Ω6, Ω9).

Smoothie για μυική ανάπτυξη και δυναμική διατροφή
> 30gr πρωτεΐνη σε κόκκους Hemp
> 30gr σκόνη πρωτεΐνης Hemp
> ένα ποτήρι γάλα Hemp
> 1 κουτ. γλυκού σπιρουλίνα
> 1 μπανάνα + 50gr goji berries
> 2 κουτ. σούπας σιρόπι αγάβης ή σφένδαμου
> 300ml νερό ή χυμό μήλου
Χτυπάς στο blender για 1′ και είναι έτοιμο να απολαύσεις ένα τούρμπο ρόφημα πρωτεΐνης!
Σχετικά με το Hemp θα επανέλθω με περισσότερα στοιχεία, για τογάλα διάβασε εδώ.
πληροφορίες από το βιβλίο “ Hemp Foods and Oils for Health by John Roulac.

humanisticecology.blogspot.com_________________________________________________________________________________

Δες το γάλα... εναλλακτικά- τι δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα;
Tags: γάλαγαλά σόγιαςδιατροφήγάλα ρυζιούγάλα αμυγδάλου
Ημερομηνία: 27/11/2011
Το έχεις δεις στα ράφια: γάλα από ρύζι, ξηρούς καρπούς, σόγια. Δες πώς συγκρίνονται με το... πραγματικό γάλα.


Το μη αγελαδινό γάλα δεν είναι μια περαστική μόδα: η αγορά εναλλακτικού γάλακτος αναπτύχθηκε κατά 12,5% την προηγούμενη χρονιά. «Αν και το αγελαδινό γάλα περιέχει θρεπτικά στοιχεία όπως ασβέστιο, βιταμίνη D και πρωτεΐνες, αρκετοί είναι εκείνοι που στρέφονται, πλέον, σε μη ζωικές πηγές, εξαιτίας των αλλεργιών, της δυσανεξίας στη λακτόζη και των ανησυχιών για τις ορμόνες και τα αντιβιοτικά» επισημαίνει ο Γιώργος Μίλεσης, MSc κλινικός διαιτολόγος διατροφολόγος. Ορισμένα φυτικά γάλατα είναι πιο ωφέλιμα από το παραδοσιακό αγελαδινό και περιέχουν λιγότερες θερμίδες (το άπαχο αγελαδινό έχει 90 θερμίδες ανά ποτήρι των 225 ml), ενώ άλλα στερούνται θρεπτικής αξίας ή περιέχουν κρυμμένες θερμίδες και σάκχαρα, ιδιαίτερα αυτά με γεύση βανίλιας ή σοκολάτας. Συμβουλεύσου αυτόν τον οδηγό πριν επιλέξεις.




Γάλα Σόγιας

Ανά φλιτζάνι 100 θερμίδες, 4 γραμμ. λιπαρά (εκ των οποίων 0,5 γραμμ. κορεσμένα), 8 γραμμ. υδατάνθρακες (εκ των οποίων 6 γραμμ. σάκχαρα), 120 mg νάτριο, 1 γραμμ. φυτικές ίνες, 6 γραμμ. πρωτεΐνες.

Γεύση Ελαφρώς γλυκιά – κάποιες ποικιλίες έχουν ελαφριά γεύση τόφου.

Υπέρ
Έχει σχεδόν τόσες πρωτεΐνες όσο το αγελαδινό γάλα, καθώς και φυτοχημικά που αποτρέπουν την απορρόφηση της χοληστερόλης. Συνήθως είναι ενισχυμένο, γι’ αυτό κούνα καλά το κουτί – το πρόσθετο ασβέστιο τείνει να κάθεται στον πάτο.

Κατά
Σε κάποιες μελέτες υποστηρίζεται ότι η υπερκατανάλωση σόγιας αυξάνει τις πιθανότητες καρκίνου του μαστού. «Μια καλή λύση είναι να περιορίσεις την κατανάλωση στα 25 γραμμ. πρωτεΐνης σόγιας την ημέρα» τονίζει ο ειδικός.

Ιδανικό για κρεμώδεις σούπες και dressing σαλάτας, σάλτσες, βραστά και άλλα γευστικά πιάτα. Οι εκδοχές με γεύση βανίλια είναι ιδανικές για τον καφέ ή το τσάι (ή και σκέτες).



Γάλα Ρυζιού

Ανά φλιτζάνι 120 θερμίδες, 2,5 γραμμ. λιπαρά (εκ των οποίων 0 γραμμ. κορεσμένα), 23 γραμμ. υδατάνθρακες (εκ των οποίων 10 γραμμ. σάκχαρα), 100 mg νάτριο, 0 γραμμ. φυτικές ίνες, 1 γραμμ. πρωτεΐνες.

Γεύση Ελαφριά, νερουλή και γλυκιά.

Υπέρ
Οι υδατάνθρακες. «Πιες ένα ποτήρι πριν ή μετά την άσκηση – παρέχει τους υδατάνθρακες για την ενέργεια και τα υγρά για την ενυδάτωση και, όπως ένα αθλητικό ρόφημα, είναι καλή πηγή ηλεκτρολυτών» λέει ο ειδικός.

Κατά
Οι υδατάνθρακες! Εάν προσπαθείς να χάσεις κιλά, είναι καλύτερα να φας υδατάνθρακες από δημητριακά ολικής αλέσεως, που περιέχουν φυτικές ίνες – το γάλα ρυζιού δεν έχει καθόλου.

Ιδανικό για επιδόρπια, κέικ, τηγανίτες και γαλλικό τοστ. Η φυσικά γλυκιά του γεύση ταιριάζει με τα γλυκά.



Γάλα Αμυγδάλου

Ανά φλιτζάνι 60 θερμίδες, 2,5 γραμμ. λιπαρά (εκ των οποίων 0 γραμμ. κορεσμένα), 8 γραμμ. υδατάνθρακες (εκ των οποίων 7 γραμμ. σάκχαρα), 150 mg νάτριο, 1 γραμμ. φυτικές ίνες, 1 γραμμ. πρωτεΐνες.
Γεύση Κρεμώδης, πλούσια – θυμίζει ξηρό καρπό με μια γλυκιά νότα.
Υπέρ
Είναι το λιγότερο θερμιδικό και ενισχυμένο με βιταμίνη Ε, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που καταπολεμά τη βλάβη από τις ακτίνες UV, καθώς και με ασβέστιο και βιταμίνες Α και D.
Κατά
Ενώ τα αμύγδαλα είναι καλή πηγή φυτικών ινών και πρωτεϊνών, το γάλα περιέχει ελάχιστη ποσότητα αυτών των θρεπτικών στοιχείων (αυτό συμβαίνει επειδή το γάλα παρασκευάζεται από το τρίψιμο των καρπών και την ανάμειξή τους με νερό). Το γάλα αμυγδάλου έχει, επίσης, υψηλότερη περιεκτικότητα σε νάτριο.
Ιδανικό για smoothies, καφέ και δημητριακά.

Γάλα Καρύδας
Ανά φλιτζάνι 80 θερμίδες, 5 γραμμ. λιπαρά (εκ των οποίων 5 γραμμ. κορεσμένα), 7 γραμμ. υδατάνθρακες (εκ των οποίων 6 γραμμ. σάκχαρα), 15 mg νάτριο, 0 γραμμ. φυτικές ίνες, 1 γραμμ. πρωτεΐνες.
Γεύση Παχιά και κρεμώδης.
Υπέρ
Έχει τη μικρότερη περιεκτικότητα σε νάτριο και είναι σχετικά χαμηλό σε θερμίδες – ακόμη και αυτά που έχουν γεύση περιέχουν 90 θερμίδες ανά μερίδα. Επιπλέον, οι περισσότερες μάρκες είναι ενισχυμένες με τη μισή ΣΗΠ βιταμίνης Β12, ενός θρεπτικού στοιχείου που ενισχύει τον εγκέφαλο.
Κατά «Το μεγαλύτερο μέρος των λιπαρών είναι κορεσμένα» αναφέρει ο ειδικός. Ωστόσο, έχοντας 5 γραμμάρια ανά μερίδα, δε φτάνει το όριο των 8 γραμμ. ανά ημέρα.
Ιδανικό για καφέ, τσάι, smoothies και βρόμη – κάνει πιο πηχτή την υφή.

Γάλα Κάνναβης
Ανά φλιτζάνι 100 θερμίδες, 6 γραμμ. λιπαρά (εκ των οποίων 0,5 γραμμ. κορεσμένα), 9 γραμμ. υδατάνθρακες (εκ των οποίων 6 γραμμ. σάκχαρα), 110 mg νάτριο, 0 γραμμ. φυτικές ίνες, 2 γραμμ. πρωτεΐνες.
Γεύση Γήινη, θυμίζει ξηρό καρπό.

Υπέρ

Έχει φυσικά υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέα Ω-3, θρεπτικά στοιχεία εξαιρετικά απαραίτητα για την καρδιά, τον εγκέφαλο και τη διάθεση. Το γάλα κάνναβης φτιάχνεται από σπόρους κάνναβης, αλλά δεν προκαλεί παραισθήσεις, επειδή δεν περιέχει THC (την ψυχοδραστική ουσία του χασίς).
Κατά
Ανάλογα με τη μάρκα, μπορεί να σου παράσχει μόνο το 10% των ημερήσιων αναγκών σου σε ασβέστιο. Επιπλέον, δεν αποτελεί ούτε καλή πηγή πρωτεϊνών.
Ιδανικό για πουρέ πατάτας και ψωμί. Διακριτικό στη γεύση, είναι ιδανικό υποκατάστατο του αγελαδινού γάλακτος στα ψητά.
Σ.Σ.: Δεν κυκλοφορεί ακόμη στην ελληνική αγορά.

http://www.shape.gr/news/170/ARTICLE/4305/2011-11-27.html

_________________________________________________________________________________


1 σχόλιο: