11/6/12

ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΚΗ ΩΜΟΦΑΓΙΑ


Ωμοφαγική Διατροφή



ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΚΗ ΩΜΟΦΑΓΙΑ
Η Ωμοφαγία είναι η διατροφή του Μέλλοντος!
Είναι η επανασύνδεσή μας με τον “ομφάλιο λώρο”της μητέρας Φύσης..
Είναι ο φυσικός τρόπος θρέψης.
Είναι υγεία, είναι αγάπη, είναι φροντίδα, για τον εαυτό μας
και τον πλανήτη Γη.



Τι είναι “Ωμοφαγία”;
“Ωμοφαγία” είναι να τρώμε την τροφή μας όπως μας την έδωσε η φύση δηλαδή άψητη! Αυτό δεν σημαίνει διατροφική μονοτονία, όχι μόνον γιατί υπάρχει απίστευτη ποικιλία τροφών στη Φύση αλλά διότι χάρη στους προγενέστερους από εμάς ωμοφάγους έχουμε στα χέρια μας μια ολόκληρη τέχνη παρασκευής πολύ χορταστικών και δελεαστικών πιάτων γκουρμέ (που αναπτύσσεται συνεχώς) που στηρίζει την Ωμοφαγία και την κάνει ελκυστική στο ευρύ κοινό.

Αν δεν υπήρχαν τα φρούτα, τα λαχανικά και οι καρποί δεν θα υπήρχε ζωή στον πλανήτη ούτε ζώα ούτε άνθρωποι!



Ποια είναι τα ωμά και “ζωντανά” φαγητά.
Τα ωμά και “ζωντανά” φαγητά είναι τα φρούτα, τα λαχανικά, οι ξηροί καρποί, τα όσπρια,τα δημητριακά,τα φύτρα. Μαζί με αυτά ακολουθούν τα μυρωδικά, τα βότανα, η χαρουπόσκονη, το ανεπεξέργαστο μέλι, τα σιρόπια που παίρνουμε από τα δένδρα (του σφενδάμου κ.α.) το ακατέργαστο αλάτι (σε καλλιέργειας χωρίς συντηρητικά.κ.α.καλλιέργειας χωρίς συντηρητικά.κ.α.



Γιατί λέγονται “ζωντανές” τροφές.
“Ζωντανές” λέγονται διότι έχουν βιοενέργεια και όλα τους τα συστατικά π.χ. τα φρέσκα λαχανικά και τα φρούτα. Οι δε σπόροι μπορούν να φυτρώσουν, να παράγουν ζωή π.χ. σχεδόν όλοι οι ξηροί καρποί όταν μουσκέψουν μερικές ώρες βγάζουν φύτρο μπορούν να δημιουργήσουν ένα καινούργιο φυτό με αποτέλεσμα να μεγιστοποιείται η θρεπτική τους αξία. Το ίδιο συμβαίνει με τα όσπρια, θα θυμάστε ίσως που στο σχολείο φυτρώναμε φακές.

Ενώ όλα τα παραπάνω, μαγειρεμένα, μόνο να σαπίσουν μπορούν και όχι να μας δώσουν όλα τα θρεπτικά τους συστατικά, προσφέροντάς μας ενέργεια και υγεία!

Ποια η διαφορά των ωμών τροφών από τις μαγειρεμένες;
Η τροφή όταν μαγειρεύεται σε θερμοκρασίες πάνω από 118F βαθμούς χάνει τα ένζυμά της αυτά που έχει προβλέψει η Φύση για να μπορεί η κάθε τροφή να μεταβολίζεται και να επιστρέφει στη γη από όπου και προήλθε. Χάνει το 50% της πρωτεΐνης, τα μέταλλα, τις βιταμίνες και γενικά τα θρεπτικά της συστατικά με αποτέλεσμα να τρώμε ποσότητες για να πάρουμε ότι έχει απομείνει από θρεπτικά συστατικά μετά το μαγείρεμα. Αυτή είναι και η βασική αιτία της παχυσαρκίας.

Αντίθετα δεν υπάρχει ωμοφάγος στον κόσμο που να μην έχει το φυσιολογικό του βάρος.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι η έλλειψη των ενζύμων στα φαγητά ευθύνονται για το φούσκωμα, το βάρος και την υπνηλία που νοιώθουμε μετά από ένα (υποτιθέμενο) πλήρες γεύμα.

Ο οργανισμός χρειάζεται όλη του την ενέργεια για να μεταβολίσει τροφές που δεν περιέχουν ένζυμα. Ενώ αντίθετα οι ωμοφάγοι δεν έχουν τέτοια συμπτώματα. Μετά από ένα πλήρες γεύμα είναι ελαφρείς και γεμάτοι ενέργεια!

Όλοι οι Ωμοφάγοι ανά τον κόσμο αναφέρουν τα ίδια θετικά αποτελέσματα, όπως:

- χάσιμο περιττού βάρους,
- απαλλαγή από τη λαιμαργία,
- διαμόρφωση θετικής στάσης ζωής και ανάπτυξη κεφιού ,
- απαλλαγή από καταθλιπτικά συναισθήματα,
- απαλλαγή από πονοκεφάλους,
- απαλλαγή από προβλήματα πριν και κατά την έμμηνο ρύση,
- εξαφάνιση της κυτταρίτιδας,
- πύκνωση του τριχωτού της κεφαλής,
- εξαφάνιση των λευκών τριχών στα μαλλιά,
- απαλλαγή από αλλεργίες,
- απαλλαγή από μυκητιάσεις,
- απαλλαγή από αρθρήτιδες
- απαλλαγή από φοβίες,
- απαλλαγή από εθισμούς (τσιγάρο,αλκοόλ,καφέ, κ.λ.π.)
- απαλλαγή από χρόνια κόπωση,
- απαλλαγή από στομαχικές διαταραχές,
- απαλλαγή από την ακμή και διάφορα δερματικά προβλήματα,
-απαλλαγή από κακοσμία του στόματος και του σώματος,
και πάρα πολλά άλλα ο κατάλογος είναι τόσο μακρύς όσο και οι ωμοφάγοι που ο καθένας αναφέρει το πρόβλημα που είχε και απαλλάχθηκε!

Επίσης είναι πάρα πολλοί εκείνοι που αναφέρουν και πιστοποιούν ότι αυτοθεραπεύθηκαν από σοβαρές ασθένειες όπως ο καρκίνος. Η σοβαρότητατου θέματος δεν μας επιτρέπει να πάρουμε “θέση” ως μη ειδικοί, όμως, οι μαρτυρίες τους αξίζει να εξετασθούν σοβαρά σε κάθε περίπτωση.

Στις παρακάτω διαδικτυακές “σελίδες” υπάρχουν αρκετές πληροφορίες από τις οποίες κάποιες ίσως μπορεί να σώζουν ζωές και αυτές είναι μερικές μόνον από τις πάμπολλες που υπάρχουν στο διαδίκτυο:

http://www.drday.com

www.rawandjuicy.com/shirley.html

www.rawandjuicy.com/shelly.html

Το εύλογο ερώτημα που αναδύεται εδώ είναι γιατί όλες αυτές οι περιπτώσεις μένουν στην αφάνεια, γιατί δεν είναι στα δελτία ειδήσεων όλου του κόσμου;

Γιατί; Ποιός η ποιοί ωφελούνται από την απόκρυψη της αληθείας;

Πώς γίνεται ένας τρόπος να οδηγεί σε όλες της περιπτώσεις στην υγεία; η Ωμοφαγία θεραπεύει;

όχι, δεν θεραπεύει η Ωμοφαγία.

Η Ωμοφαγία δίνει στον οργανισμό το κατάλληλο έδαφος ώστε να μπορεί να αυτοθεραπευτεί!

Η αυτοθεραπεία είναι λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού, η σοφία της Φύσης!

 


Πνευματικά δικαιώματα 2010-2011 ΦΛΩΡΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Οι φωτογραφίες και τα κείμενα αυτής της ιστοσελίδας καλύπτονται από το νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση ή η χρήση αυτών χωρίς την αναφορά της πηγής.

Πηγή: WWW.OMOFAGIA.GR ΦΛΩΡΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

_____________________________________________________

Συνταγές

“Αβο-μπέργκερ” με “πατάτες” και φιογκάκια καρώτου, σως ταχίνι
Υλικά για το “αβο-μπέργκερ”
1/2 αβοκάντο
1/2 φλ. τριμμένο χρυσό λιναρόσπορο
1 σκελίδι σκόρδο
αλάτι
πιπέρι καπνιστό καγιέν κατά προτίμηση (υπάρχει στο Μπαχάρ που είναι στην Ευριπίδου)
1/2 κ. κύμινο
Παρασκευή
Κόβουμε κομμάτια το αβοκάντο σε ένα βαθύ πιάτο
Ρίχνουμε από πάνω όλα τα υλικά
Και με ένα πιρούνι απαλά ανακατεύουμε το μίγμα έως ότου γίνει μια πάστα σφικτή.
Της δίνουμε το σχήμα που θέλουμε και βάζουμε στον αφυγραντή για 2-3 ώρες (γυρίζουμε μια φορά).
Υλικά για “πατάτες”
1/2 αβοκάντο
Λίγο τριμμένο λιναρόσπορο
λίγο αλάτι
λίγο πιπέρι
Παρασκευή
Κόβουμε το αβοκάντο σε λωρίδες (όπως τις πατάτες)
Πασπαλίζουμε με το αλατο-πίπερο και “αλευρώνουμε”με το λιναρόσπορο.
Βάζουμε στον αφυγραντή για 2-3 ώρες.
Υλικά σάλτσας
1Κ. ταχίνι
1Κ. ταμάρι
αλάτι
Πιπέρι
3Κ. χυμό λεμονιού
λίγο μαιντανό
Παρασκευή
Λιώνουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και σερβίρουμε.
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Γεμιστό αβοκάντο 1η συνταγή

Γεμιστό αβοκάντο με κρέμα “τσένταρ” 2η συνταγή
Υλικά:
1 ώριμο αβοκάντο
3-4 φύλλα πράσινη σαλάτα
2 ελιές για γαρνιτούρα
Υλικά γέμισης
1 φλιτζανάκι του καφέ Βραζιλιάνικα φιστίκια
1 φλιτζανάκι του καφέ ηλιόσπορους
Οι ξηροί καρποί να είναι σε νερό τρεις ώρες πριν τους χρησιμοποιήσετε
½ κόκκινη πιπεριά η μεγάλη, όχι η Φλωρίνης
½ μέτριο λεμόνι καθαρισμένο ολόκληρο
1 σκελίδι σκόρδο
αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας βιολογικό ‘’ταμάρι’’ θα το βρείτε σε καταστήματα υγιεινών τροφών
Παρασκευή
Βάζετε στο multi η στο μπλέντερ όλα τα υλικά της γέμισης και χτυπάτε έως ότου γίνουν μια ομοιόμορφη κρέμα.
Καθαρίζετε το αβοκάντο και το κόβετε στη μέση βγάζετε προσεκτικά το κουκούτσι και γεμίζετε με την κρέμα από πάνω γαρνίρετε με ψιλοκομμένη σαλάτα τις ελιές και είναι έτοιμο!
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Σούπα σπανάκι βελουτέ
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^Σούπα Βελουτέ με αβοκάντο
Υλικά
½ αβοκάντο
½ ντοματούλα
1 σκελίδι σκόρδο
αλάτι – πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας λάδι
λεμόνι όσο πάρει ( θα το δοκιμάζετε)
Παρασκευή
Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά μαζί αν χρειαστεί βάζουμε και λίγο νερό για να έχουμε μια πηχτή σούπα.
Είναι έτοιμη και σερβίρουμε.
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^Εξωτικό πιάτο!
Υλικά
1 μέτριο κολοκυθάκι
2-3 ελιές κομμένες σε ροδέλες για γαρνιτούρα
1 μικρό καρώτο κομμένο σε ροδέλες επίσης για γαρνιτούρα
Υλικά για γέμιση
1 φλιτζάνι κάσιους (τα κάνουμε σκόνη)
1/4 φλιτζανιού νερό
1/4 φλιτζανιού λεμόνι
Αλάτι – πιπέρι
1-2 κλαδάκια σέλινο
1 μικρό ντοματάκι
2 φύλλα μαύρο φύκι (το τρίβετε στο μήλο του καφέ) Υπάρχουν αποξηραμένα σε συσκευασία στα καταστήματα υγιεινών τροφών.
Παρασκευή
Βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης εκτός του νερού στο μπλέντερ και χτυπάμε, το νερό το ρίχνουμε λίγο – λίγο διότι θέλουμε μια σφιχτή κρέμα. Το δοκιμάζετε ώστε να σας καλύπτει γευστικά και είναι έτοιμη.
Στον τρίφτη η στη συσκευή που κόβει τα λαχανικά με σχέδια τρίβετε το κολοκυθάκι σαν μακαρόνι. Το βάζετε σε ένα μπωλ και του ρίχνετε λίγο λεμόνι, λίγο λάδι, λίγο αλάτι τα ανακατεύετε καλά και τα χωρίζετε σε 3 ίσα μέρη, βάζετε το πρώτο μέρος σε ένα πιάτο σε παραλληλόγραμμο (σαν να κάνουμε μουσακά) από πάνω βάζετε τη μισή κρέμα, από πάνω μια στρώση κολοκύθι και μετά την υπόλοιπη κρέμα τέλος βάζετε την τελευταία στρώση κολοκύθι
γαρνίρετε και σερβίρετε!
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^Μπρόκολο με μανιτάρια
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^Χούμους γευστικότατο!
Για αυτή τη συνταγή θα πρέπει 2 ημέρες πριν να έχετε βάλει 1 ποτήρι βιολογικά ρεβίθια στο νερό για 8 ώρες στην συνέχεια τα σουρώνετε και τα αφήνετε στο μπωλ μέχρι να βγάλουν φύτρο
όπως στη φωτογραφία απλά 2 φορές την ημέρα τα ξεπλένετε με νερό.
Υλικά
2 ποτήρια βιολογικά ρεβίθια φύτρο
1 κουταλιά ταχίνι
2 κουταλιές ταμάρι
6-7 κλαδάκια μαϊντανό σχεδόν μισό ματσάκι
(πλούσιος σε βιταμίνη C ο μαιντανός)
1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι
Χυμός ενός λεμονιού
1 κρεμμύδι
Αλάτι –πιπέρι
Παρασκευή
Χτυπάμε τα ρεβίθια στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν κρέμα τα βγάζουμε και βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υπόλοιπα υλικά τα χτυπάμε καλά και ρίχνουμε μέσα και τα ρεβίθια τα χτυπάμε μέχρι να ενωθούν και είναι έτοιμα.
Σερβίρουμε σε ένα πιάτο όπως κάνουμε με τη φάβα και από πάνω ρίχνουμε λίγο λεμόνι και ψιλοκόβετε αν θέλετε λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι.
Συνοδέψτε με πράσινη σαλάτα.
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^Κρέμα με φρούτα και ξηρούς καρπούς
Υλικά
1 μπανάνα
½ φλιτζάνι κάσιους
3 χουρμάδες χωρίς το κουκούτσι
Το χυμό από ένα πορτοκάλι
Παρασκευή
Χτυπάμε στο μπλέντερ τα κάσιους μέχρι να γίνουν σκόνη την οποία αδειάζουμε σε ένα μπωλ.
Χτυπάμε το χυμό πορτοκαλιού αρχικά με τους χουρμάδες καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε την μπανάνα αφού χτυπήσουμε και πάλι καλά αδειάζουμε το περιεχόμενο πάνω από τα κάσιους και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να γίνουν κρέμα και σερβίρουμε.
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^Εξωτική σαλάτα με πέστο!
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^Μανιτάρια πορτομπέλο γεμιστά.
Υλικά
Για τη βάση μανιτάρια πορτομπέλο
Για τη γέμιση
1 αβοκάντο
¼ φλιτζ. χοντροκομμένο κρεμμυδάκι ξερό η φρέσκο
!/2 ντοματούλα
αλάτι, πιπέρι
1 κουταλάκι ταμάρι (υπάρχει  στις υγιεινές τροφές)
1 κουταλιά λάδι
μερικές σταγόνες ξύδι
Παρασκευή
Βγάζουμε το κοτσάνι από τα μανιτάρια και αναποδογυρίζουμε
Χτυπάμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί και γεμίζουμε τα μανιτάρια.
Στολίζουμε από πάνω με λίγο μαϊντανό, η άνηθο.
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^Γλυκό αμυγδάλου
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^Ντομάτες γεμιστές

Υλικά
2 μέτριες ντομάτες
3-4 ελιές για γαρνιτούρα
λίγο άνηθο
2-3 φύλλα σαλάτας για γαρνιτούρα
Υλικά γέμισης1 φλιτζάνι αμύγδαλα τα οποία
θα τα μουλιάσετε από το βράδυ και με ένα μαχαιράκι θα τα καθαρίσετε το πρωί
2 σκελίδια σκόρδο
1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι
1 μικρό αγγουράκι
Λίγη καυτερή πιπεριά η πιπέρι
Λίγο άνηθο
2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
Αλάτι
½ φλιτζανάκι νερό
ΠαρασκευήΒάζετε στο multi η στο μπλέντερ τα αμύγδαλα και τα χτυπάτε μέχρι να λειώσουν τελείως στη συνέχεια προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης εκτός από το αγγούρι, τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν μια κρέμα. Τρίβετε το αγγουράκι και το σφίγγετε
πολύ καλά να στραγγίσει όσο γίνεται πιο πολύ, στη συνέχεια το προσθέτετε στο μίγμα και ανακατεύετε με ένα κουτάλι. Δοκιμάζετε να δείτε μήπως θέλει λίγο αλάτι ακόμα ή κάτι και είναι έτοιμο.
Αδειάζετε τις ντομάτες όπως κάνουμε για γεμιστά και τις γεμίζετε με την κρέμα τις γαρνίρετε και είστε έτοιμοι!
Ανακαλύψτε τη μαγεία των ωμών φαγητών για υγεία,ομορφιά και ζωντάνια!
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^Μανιτάρια με σπανάκι
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^Παγωτό


^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Τζίιζ-κέικ

Πνευματικά δικαιώματα 2010-2011 ΦΛΩΡΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ .

____________________________________________________________






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου